duminică, 30 noiembrie 2008

Facerea, Capitolul 28

1.Atunci a chemat Isaac pe Iacov şi l-a binecuvântat şi i-a poruncit, zicând: "Să nu-ţi iei femeie din fetele Canaaneilor; 

Erau naspete probabil. Sau ramasesera fara bunaciuni la targul de femei. Oare cat costa sa-ti iei o femeie "virgina" pe vremea aia. Si daca gaseai una virgina cum erai sigur ca nu-si bagase Fantoma Sfanta... sa zicem, coada prin ea.

2.Ci scoală şi mergi în Mesopotamia în casa lui Batuel, tatăl mamei tale, şi-ţi ia femeie de acolo, din fetele lui Laban, fratele mamei tale, 

Adica sa-si ia femeie pe una din verisoare. Asta se credea imparat... Mai bine poate mureau de boli infectioase. Dar se pare ca nu...

3.Şi Dumnezeul cel Atotputernic să te binecuvânteze, să te crească şi să te înmulţească şi să lăsară din tine popoare multe; 

Iar? Asti-as obsedati cu inmultirea. 6 miliarde fratilor! Folositi un prezervativ sau ceva.

4.Să-ţi dea binecuvântarea lui Avraam, tatăl meu, ţie şi urmaşilor tăi ca să stăpâneşti pământul ce-l locuieşti acum şi pe care l-a dat Dumnezeu lui Avraam, 

Pai si normal. Sa il dea mai departe ca doar nu s-a tinut D de cuvant pentru Avraam si restul. Poate se tine pentru asta.

5.Şi aşa Isaac i-a dat drumul lui Iacov, iar acesta s-a dus în Mesopotamia, la Laban, fiul lui Batuel Arameul şi fratele Rebecăi, mama lui Iacov şi a lui Isav. 
6.Văzând însă Isav că Isaac a binecuvântat pe Iacov şi l-a trimis în Mesopotamia, să-şi ia femeie de acolo, pentru care l-a binecuvântat şi i-a poruncit, zicând: "Să nu-ţi iei femeie din fetele Canaaneilor", 

Iar binecuvantare in sus si in jos.

7.Şi că Iacov a ascultat pe tatăl său şi pe mama sa şi s-a dus în Mesopotamia, 
8.Şi înţelegând Isav că lui Isaac, tatăl său; nu-i plac fetele Canaaneilor, 

Uau, cate explicatii. Clar ca nu mai avea ce sa scrie. Iar da copy paste. Sau poate erau ascultatorii mai retardati. Doar traiau in corturi si asa se explica.

9.S-a dus la Ismael şi, pe lângă cele două femei ale sale, şi-a mai luat şi pe Mahalat, fata lui Ismael, fiul lui Avraam, şi sora lui Nebaiot. 

Poligamie? Misto. Let's get it on. Sa ma duc si eu la targ sa mai imi iau vreo 2 neveste. Tot mi-au marit astia salariu. Sa ma cinstesc ce naiba? Let the orgy begin. Stiti cumva un targ bun de neveste, sau de femei in general? Dar sa fie pagane sa nu ma trezesc cu al doilea mesia...

10.Iar Iacov ieşind din Beer-Şeba, s-a dus în Haran. 

Haran, asta-i langa Fârţăneşti, nu?

11.Ajungând însă la un loc, a rămas să doarmă acolo, căci asfinţise soarele. Şi luând una din pietrele locului aceluia şi punându-şi-o căpătâi, s-a culcat în locul acela. 

Nu prea le aveau cu boschetareala. Pentru unul care umbla cu cortul, sa dormi pe o piatra? Slab, slab.

12.Şi a visat că era o scară, sprijinită pe pământ, iar cu vârful atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se pogorau pe ea. 

:)) Auzi ma, ingerii lui D se suiau si pogorau pe o scara de aur care ducea in cer! Unde in cer? Pe luna? N-aveau aripi? Era o scara rulanta?

13.Apoi S-a arătat Domnul în capul scării şi i-a zis: "Eu sunt Domnul, Dumnezeul lui Avraam, tatăl tău, şi Dumnezeul lui Isaac. Nu te teme! Pământul pe care dormi ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tăi. 

Alt legamant de tot rahatul? Evident nu s-a tinut de el ca nu suntem condusi de evrei... Din cate am inteles sunt si cam putini.

14.Urmaşii tăi vor fi mulţi ca pulberea pământului şi tu te vei întinde la apus şi la răsărit, la miazănoapte şi la miazăzi, şi se vor binecuvânta întru tine şi întru urmaşii tăi toate neamurile pământului. 

Te vei intinde pentru ca ti-e lene. Si te intinzi. In legatura cu pulberea pamantului vezi mai sus.

15.Iată, Eu sunt cu tine şi te voi păzi în orice cale vei merge; te voi întoarce în pământul acesta şi nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ţi-am spus". 

Aha! Desigur. Cum i-a facut si lu Avram si lu' ta-su.

16.Iar când s-a deşteptat din somnul său, Iacov a zis: "Domnul este cu adevărat în locul acesta şi eu n-am ştiut!" 

Eu as fi zis. What a fucking crazy dream. Shit! S-o las mai moale cu pepsi-ul si jocul ala blestemat Spore. Fuck man! Some crazy shit!

17.Şi, spăimântându-se Iacov, a zis: "Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!"

Poarta cerului e infricosatoare? Hmmm. De ce as vrea sa ma duc in cer daca poarta e infricosatoare?
 
18.Apoi s-a sculat Iacov dis-de-dimineaţă, a luat piatra ce şi-o pusese căpătâi, a pus-o stâlp şi a turnat pe vârful ei untdelemn.

What a fucking idiot!
 
19.Iacov a pus locului aceluia numele Betel (casa lui Dumnezeu), căci mai înainte cetatea aceea se numea Luz. 

Iar? Parca se mai chema Betel. Vezi 12:8 si 13:3. Ei... Fiecare boschetar in pelerinaj trebuia sa dea nume. Nu se simteau bine. Intrebarea e cine stia ca el a numit locul asa? Ca doar era singur.

20.Şi a făcut Iacov făgăduinţă, zicând: "De va fi Domnul Dumnezeu cu mine şi mă va povăţui în calea aceasta, în care merg eu astăzi, de-mi va da pâine să mănânc şi haine să mă îmbrac; 
21.Şi de mă voi întoarce sănătos la casa tatălui meu, atunci Domnul va fi Dumnezeul meu. 

Ha! Unbeliver. Blasfemie. HUAAAAAA!

22.Iar piatra aceasta, pe care am pus-o stâlp, va fi pentru mine casa lui Dumnezeu şi din toate câte-mi vei da Tu mie, a zecea parte o voi da Ţie".

Uau. Un idiot in desert pune o piatra uleioasa drept stalp si o numeste casa lui Dumnezeu. Aha. Inteleg. Am auzit de unii idioti care pe langa banii pe care ii dau la stat mai dau 10% la biserica. Asa se explica.

2 comentarii:

nicusotir spunea...

Blogul acesta va fi o marturie impotriva ta ... Ce interesant ar fi daca ai citi cartea aceasta cu alti ochi! Ce prosti au fost miliarde de oameni care au crezut mesajul acestei carti ... trebuia sa mai se gaseasca un destept ca tine care puna la indoiala si sa batjocoreasca totul ... Mai bine te-ai apuca si ai citi putina Arheologie sa vezi ca nu toate lucrurile sunt niste bazaconii... Dar cei drept ar fi cam greu pentru tine a intelege toate acele adevaruri profunde...

straycat spunea...

Adevaruri profunde... Hmmm, te rog sa exemplifici, daca e un adevar profund pe care l-am scapat te rog sa-mi atragi atentia si promit ca ma voi corecta.

Si da, am citit biblia pe cand eram crestin, vreau sa zic ca parca o citisem cu un val pe ochi, totul era roz. Mai creste omul si isi da seama de ridicol.

Astept comentarii la obiect si nu bazate pe frica de iad. De asta am si citat toata biblia ca sa nu zica nimeni ca scot din context asa ca, vino cu ceva concret, un adevar profund de pana acum...