joi, 26 februarie 2009

Facerea, Capitolul 38

1. În vremea aceea s-a întâmplat că Iuda s-a pogorât de la fraţii săi şi s-a aşezat lângă un adulamitean, cu numele Hira.

Sa-l lasam pe ala vandut ca sclav si sa ne ocupam de peripetiile acestui "Iuda". Presimt ca o sa fie ceva interesant... Cum umbla Iuda asa, cu cortul, s-a asezat, pe jos probabil, langa Hira.

2. Văzând Iuda acolo pe fata unui canaaneu, care se numea Şua, el a luat-o de soţie şi a intrat la ea.

N-am sa fiu rau, presupunand ca a cumparat-o pe loc. Oricum, ori a cumparat-o, ori a fost dragoste la prima vedere de a "intrat" asa repede in ea, pardon, "la" ea. O alta posibilitate ar fi cum ca Sua era la reduceri.

3. Şi ea, zămislind, a născut un băiat, şi Iuda i-a pus numele Ir.

Si s-au pus pe treaba. Au pompat prima Unitate. Ir, nume interesant...

4. Zămislind iarăşi, a născut alt băiat şi i-a pus numele Onan.

Asta-i primul Onan-ist? Oare cand se nasta Oral sau Anal? Numai premiere sexuale in cartea asta. Bun, deci a mai pompat o unitate. Asta se pare ca n-avea nevoie de promisiuni si binecuvantari era bun la zamislit si fara.

5. Şi a mai născut un băiat şi i-a pus numele Şela. Şi când a născut ea acest fiu, Iuda era la Kezib.

Si numai fii, nu pot sa cred. Ceva nu-i in regula, suna a fantezie.

6. Apoi Iuda a luat pentru Ir, întâiul născut al său, o femeie, cu numele Tamara.

De la rusi tocmai? Cred ca a fost scumpa. O fi fost si ortodoxa?

7. Dar Ir, întâiul născut al lui Iuda, a fost rău înaintea Domnului şi de aceea l-a omorât Domnul.

WTF!!! Pe asta n-am vazut-o. Eram cuprins de firul calm al povestii, o unitate aici, o femeie/sclava dincolo cand, pe nepusa masa, PAC, D il omoara pe Ir. Aparent D obisnuia sa omoare, asa, cand ii venea de exemplu, lucru evident si de faptul ca nimeni nu a comentat. Nici macar nu ni se spune de ce l-au omorat. Asta e, o unitate mai putin. Credeam ca-l omoara totusi pe Onan mai intai.

8. Atunci a zis Iuda către Onan: "Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!"

Pai nu? Sa nu rateze ocazia. Prima femeie reciclata, TAMARA. Deci asa se cheama cand reciclezi femeia fratelui, LEVIRAT. Am mai invatat un cuvant nou...

9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său.

AAA, de aici vine chestia cu Onan. Da, interesant. Intrebarea e: Ce i-a determinat pe oamenii care au inventat denumirea sa creada ca o facea singur. Poate il ajuta Tamara, poate chiar ii placea?

10. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta.

Bai las-o dreacu de magarie. L-o capsat si pe asta. D asta e frustrat sexual rau tare de tot. Facea si omu o mica l... sau poate se distra cu Tamara si vine smecheru asta si-l mardeste. Foarte urat, foarte foarte urat. Incep sa ma obisnuiesc cu firul narativ. Am identificat cateva motive obsesive: sex, femei/sclave, viol, omor, vreau copii (binecuvantat), furat avere. Destul de monoton si previzibil.

11. Atunci a zis Iuda către Tamara, nora sa, după moartea celor doi fii ai săi: "Stai văduvă în casa tatălui tău, până se va face mare Şela, fiul meu!" Căci îşi zicea: "Nu cumva să moară şi acesta, ca şi fraţii lui!" Şi s-a dus Tamara şi a trăit în casa tatălui ei.

Asa, e cu adevarat o femeie reciclabila. O pune frumos la pastrare pana cand se face mare un plod ca sa o pompeze si ala. Ce dracu.

12. Trecând însă vreme multă, a murit fata lui Şua, soţia lui Iuda. Iar Iuda, după ce au trecut zilele de jelire, s-a dus în Timna, la cei ce tundeau oile lui, împreună cu prietenul său Hira adulamiteanul.

O noua activitate: tunsul oilor... Dar totusi a avut si o fata, incredibil. Ce mai mor plozii lu asta bai frate. Poate n-a facut stalpul destul de inalt.

13. Atunci i s-a vestit Tamarei, nora sa, zicându-i-se: "Iată socrul tău merge la Timna să-şi tundă oile".

E timpul sa ne punem pe sedus...

14. Iar ea, dezbrăcând de pe sine hainele sale de văduvie, s-a înfăşurat cu un văl şi, gătindu-se, a ieşit şi a şezut la poarta Enaim, care este în drumul spre Timna, căci vedea că Şela crescuse mare şi ea nu-i fusese dată lui de soţie.

Yeah baby, hot sexy widow! Bring it on!

15. Şi, văzând-o Iuda, a socotit că este o femeie nărăvită, căci n-a cunoscut-o, pentru că îşi avea faţa acoperită.

Iuda??? Pai asta nu era la tuns oi? Cum adica naravita, curva? Interesant. Tamara avea casa ei? Nu statea cu Iuda? Asta de ce face adulter? Sau e in regula?

16. Şi abătându-se din cale pe la ea, i-a zis: "Lasă-mă să intru la tine!" Căci nu ştia că este nora sa. Iar ea a zis: "Ce ai să-mi dai, dacă vei intra la mine?"

Pai nu? Banu jos si dupa aia distractie mai baiete'. Nu-i proasta Tamara asta.

17. Iar el i-a răspuns: "Îţi voi trimite un ied din turma mea". Şi ea a zis: "Bine, dar să-mi dai ceva zălog până mi-l vei trimite".

Se tine tare.

18. Răspuns-a Iuda: "Ce zălog să-ţi dau?" Şi ea a zis: "Inelul tău, cingătoarea ta şi toiagul ce-l ai în mână". Şi el i le-a dat şi a intrat la ea şi ea a rămas grea.

Logic ca a ramas grea. Altfel nu mai progresa telenovala asta groteasca.

19. Apoi, sculându-se, ea s-a dus şi-a scos vălul său şi s-a îmbrăcat iar cu hainele sale de văduvie.

Si-a facut treaba acu inapoi la bocit si frecat menta.

20. Iar Iuda a trimis iedul pe adulamitean, prietenul său, ca să ia zălogul din mâinile femeii. Dar n-a mai găsit-o.
21. Şi a întrebat pe oamenii locului aceluia: "Unde este femeia cea nărăvită, care şedea la Enaim, la drum?" Iar aceia i-au răspuns: "N-a fost aici nici o femeie nărăvită!"

Aparent prostitutia era ceva acceptat pe vremea aia, nu cum se c... pe ei popii. Si de ce n-ar fi? O tranzactie perfect normal, oferi un serviciu si primesti o recompensa.

22. S-a întors deci acela la Iuda şi a zis: "N-am găsit-o şi oamenii de acolo mi-au spus că n-a fost acolo nici o femeie nărăvită!"
23. Atunci Iuda a zis: "Să şi le ţie! Numai de nu ne-ar face de batjocură. Iată, eu i-am trimis iedul, dar tu n-ai găsit-o".

In ce fel de batjocora? Nu cred ca ii era frica de gura lumii, doar un om de-a lui a cautat-o. Deci ii era frica sa nu zica femeia ca a inselat-o.

24. Dar, cam după vreo trei luni, i s-a spus lui Iuda: "Tamara, nora ta, a căzut în desfrânare şi iată a rămas însărcinată din desfrânare". Iar Iuda a zis: "Scoateţi-o şi să fie arsă".

ARSAAA??? Bai, asta-i tampit? Pai de ce o arde? Prostituatele de ce sunt lasate in pace iar vaduvele nu? Foarte interesant, oare din cauza ca trebuia sa ceara bani. Dar ea a cerut... Of, telenovela lui peste. Suspansul ma omoara!

25. Dar când o duceau, ea a trimis la socrul său, zicând: "Eu sunt îngreunată de acela ale căruia sunt lucrurile acestea". Apoi a adăugat: "Află al cui e inelul acesta, cingătoarea aceasta şi toiagul acesta!"

AHAAAA!! Na ca ti-a copt-o!

26. Şi le-a cunoscut Iuda şi a zis: "Tamara e mai dreaptă decât mine, pentru că nu am dat-o lui Şela, fiul meu". Şi n-a mai cunoscut-o pe ea.

M-a lasat masca logica lu Pandele asta. Aparent l-a multumit faptul ca a facut sex cu nora lui si aceasta ii naste lui un fiu. Se bucura probabil ca nu ii naste un fiu, fiului sa Sela. Da, eterna competitie in care castiga cel cu cele mai multe unitati la activ.

27. Iar când era să nască, s-a aflat că are în pântece doi gemeni.

Le-o zis o pasarica, sau o ecografie ceva.

28. În vremea naşterii s-a ivit mâna unuia, iar moaşa a luat şi i-a legat la mână un fir de aţă roşie, zicând: "Acesta a ieşit întâi".
29. Dar acesta şi-a tras mâna înapoi şi îndată a ieşit fratele lui. Şi ea a zis: "Cum ai rupt tu piedica? Ruptura să fie asupra ta!" Şi i-a pus numele Fares.

:)) A scos unu mana si dupa aia a bagat-o la loc. :))))))) Prea tare. Combinatie intre Sclava Izaura si Alien. Awesome. Cred ca din capitolul asta a aparut panarama cu deochiatul si ata rosie. A rupt piedica, mortal.

30. După aceea a ieşit şi fratele lui, cu firul de aţă roşie la mână, şi i s-a pus numele Zara.

Minunat, minunat. Bravo, Oscar pentru scenariu, regie, etc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://academicearth.org/courses/introduction-to-the-old-testament-hebrew-bible