marți, 7 octombrie 2008

Facerea, Capitolul 22

1. După acestea, Dumnezeu a încercat pe Avraam şi i-a zis: "Avraame, Avraame!" Iar el a răspuns: "Iată-mă!"

D era peste drum si il striga pe celalalt? De ce nu i-a dat un celular, sau o fi fost mosul surd de-o ureche... Sau s-o fi facut ca n-aude, "ce mai vrea si asta, iar s-a plictisit?"

2. Şi Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe Isaac, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, şi du-te în pământul Moria şi adu-l acolo ardere de tot pe un munte, pe care ţi-l voi arăta Eu!"

Pai parca nu era singurul lui fiu, nu mai era si Ismael? Cuuum?? Sacrificii umane? Cum poti sa-i ceri unui mosnegut care are si el 1 fiu acolo (cand tu i-ai promis ca din el o sa iasa popor mare). Prea tare. Ce s-a intamplat cu liberul arbitru. Vad ca e cam ignorat. Lui Avram nu i-a trecut prin cap sa spuna NU, GO FUCK YOURSELF GOD! (inlocuiti engleza cu variante in ebraica). Ce s-a intamplat si cu porunca "SA NU UCIZI?" sau asta nu se aplica in cazul in care esti ales si iti cere o voce sa ucizi.

3. Sculându-se deci Avraam dis-de-dimineaţă, a pus samarul pe asinul său şi a luat cu sine două slugi şi pe Isaac, fiul său; şi tăind lemne pentru jertfă, s-a ridicat şi a plecat la locul despre care-i grăise Dumnezeu.

S-a ridicat si a plecat in timp ce taia lemne? Tare mosu.

4. Iar a treia zi, ridicându-şi Avraam ochii, a văzut în depărtare locul acela.
5. Atunci a zis Avraam slugilor sale: "Rămâneţi aici cu asinul, iar eu şi copilul ne ducem până acolo şi, închinându-ne, ne vom întoarce la voi".
6. Luând deci Avraam lemnele cele pentru jertfă, le-a pus pe umerii lui Isaac, fiul său; iar el a luat în mâini focul şi cuţitul şi s-au dus amândoi împreună.

Ce misto, cat de sadic poti fi. Vrei sa-ti sacrifici propriul fiu si ii dai sa-si care singur lemnele pe care va arde. Sadism extrem.

7. Atunci a grăit Isaac lui Avraam, tatăl său, şi a zis: "Tată!" Iar acesta a răspuns: "Ce este, fiul meu?" Zis-a Isaac: "Iată, foc şi lemne avem; dar unde este oaia pentru jertfă?"
8. Avraam însă a răspuns: "Fiul meu, va îngriji Dumnezeu de oaia jertfei Sale!" Şi s-au dus mai departe amândoi împreună.

Ce frumos, il compara pe ficioru-su' cu o oaie. Vad ca e calm in hotararea lui de a-si omori fiul.

9. Iar dacă au ajuns la locul, de care-i grăise Dumnezeu, a ridicat Avraam acolo jertfelnic, a aşezat lemnele pe el şi, legând pe Isaac, fiul său, l-a pus pe jertfelnic, deasupra lemnelor.
10. Apoi şi-a întins Avraam mâna şi a luat cuţitul, ca să junghie pe fiul său.

Cat calm! Mi-aduce aminte de serialul Dexter.

11. Atunci îngerul Domnului a strigat către el din cer şi a zis: "Avraame, Avraame!" Răspuns-a acesta: "Iată-mă!"

Copy paste. Ingerul lui D vorbise cu el mai inainte?

12. Iar îngerul a zis: "Să nu-ţi ridici mâna asupra copilului, nici să-i faci vreun rău, căci acum cunosc că te temi de Dumnezeu şi pentru mine n-ai cruţat nici pe singurul fiu al tău".

Sa inteleg ca Ingerul lui D = D? Ce valori morale si familiale avea acest D si, desigur, Avram. Un exemplu demn de urmat. Voi v-ati omori copii daca v-ar cere asta D? Sau l-ati baga de unde a aparut?

13. Şi ridicându-şi Avraam ochii, a privit, şi iată la spate un berbec încurcat cu coarnele într-un tufiş. Şi ducându-se, Avraam a luat berbecul şi l-a adus jertfă în locul lui Isaac, fiul său.

Ce noroc pe capul lui. N-am inteles care-i scopul acestor jertfe? Le manca D? Sau ii placea doar mirosul. De ce nu se mai fac jertfe?

14. Avraam a numit locul acela Iahve-ire, adică, Dumnezeu poartă de grijă şi de aceea se zice astăzi: "În munte Domnul Se arată".

D poarta de grija??? Ei pe naiba. El i-a zis sa-si omoare propriul copil, apoi l-a oprit. Ce e asa de inteligent la intamplarea asta? Are logica? Care e scopul? Pui un mos de 100 de ani sa urce pe un munte sa-si omoare propriul copil, dupa care il opresti. CARE-I LOGICA???!!!

15. Şi a strigat a doua oară îngerul Domnului din cer către Avraam şi a zis:
16. "Juratu-M-am pe Mine însumi, zice Domnul, că de vreme ce ai făcut aceasta şi n-ai cruţat nici pe singurul tău fiu, pentru Mine,

:)) D se jura pe el. Foarte tare. Ce efect are acest juramant?

17. De aceea te voi binecuvânta cu binecuvântarea Mea şi voi înmulţi foarte neamul tău, ca să fie ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării şi va stăpâni neamul tău cetăţile duşmanilor săi;

Adica lui D ii plac oamenii care sunt pregatiti sa-si macelareasca familia in numele lui. Demn de retinut. Asta e a sasea promisiune cu neamul, stelele (probabil era intunecat si nu se vedeau decat doua) si alte visuri de grandomanie. Avram chiar credea tampeniile astea?

18. Şi se vor binecuvânta prin neamul tău toate popoarele pământului, pentru că ai ascultat glasul Meu".

Deci sunt binecuvantati toti oamenii pentru ca asta a vrut sa-si omoare copiii? Adica si romanii care l-au rastignit pe Gizas, egiptenii care cica i-au inrobit pe evrei, nemtii lui Hitler?

19. Întorcându-se apoi Avraam la slugile sale, s-au sculat împreună şi s-au dus la Beer-Şeba şi a locuit Avraam acolo în Beer-Şeba.

Am observat ca de fiecare data cand apare D, asta se cara din locul in care era. E posibil sa fuga din calea lui D? S-o fi plictisit de toanele lui si-l evita cu orice pret? Poate chiar vroia sa scape si de nevasta-sa de tot zicea ca-i sor-sa. Imi e mila de el. Napastuit saracu.

20. Iar după ce s-au petrecut acestea, i s-a vestit lui Avraam, spunându-i-se: "Iată Milca a născut şi ea fii lui Nahor, fratele tău:

MILCA :)) rofl. Prea tare. Asa a aparut minunata ciocolata?

21. Pe Uţ, întâiul său născut, pe Buz, fratele acestuia şi pe Chemuel, tatăl lui Aram;
22. Pe Chesed, pe Hazo, pe Pildaş, pe Idlaf şi pe Batuel.
23. Iar lui Batuel i s-a născut Rebeca". Pe aceşti opt fii i-a născut Milca lui Nahor, fratele lui Avraam.

A pompat 8 unitati. Poate trebuia sa o ia pe asta de sotie. Chiar ma intrebam cand o sa apara alta insiruire de nume de care n-am auzit si nici nu ma intereseaza

24. Iar o ţiitoare a lui, anume Reuma, i-a născut şi ea pe Tebah, pe Gaham, pe Tahaş şi pe Maaca.

Tiitoare? Adica e ok sa ai amante? Bun de stiut. Sa-i zic lu nevasta-mea. Sa nu ma mai frece la cap cand vreau sa fac orgii.

Niciun comentariu: