miercuri, 8 octombrie 2008

Facerea, Capitolul 23

1. Sarra a trăit o sută douăzeci şi şapte de ani. Aceştia sunt anii vieţii Sarrei.

Desigur ca au fost anii vietii ei, ca doar ai zis inainte ca a trait 127 de ani. Explicatii pentru oligofreni sau copy paste de doi lei. Oare tot Hot Sexy Mama era?

2. Sarra a murit la Chiriat-Arba care e în vale, adică în Hebronul de astăzi, în ţara Canaanului. Şi a venit Avraam să plângă şi să jelească pe Sarra.

Avraam era pe la gagici? Sau fiecare hoinarea dupa bunul lui plac?

3. Apoi s-a dus Avraam de la moarta sa, a grăit cu fiii lui Het şi a zis:
4. "Eu sunt intre voi străin şi pribeag; daţi-mi dar în stăpânire un loc de mormânt la voi, ca să îngrop pe moarta mea".

Deci la moartea nevestei lui, el tot nu avea un imperiu grandios? Parca i-a promis D de vreo 6 ori ca are samanta buna si o sa fie mare si tare.

6. "Nu, domnul meu, ci ascultă-ne: Tu aici la noi eşti u: voievod al lui Dumnezeu. Deci, îngroapă-ţi moarta în cel mai bun dintre locurile noastre de îngropare, că nici unul dintre noi nu te va opri să-ţi îngropi moarta acolo".

Asta-i tare :)). Cel mai bun loc de ingropare!!! tare de tot. Era mafia locurilor de ingropare, ca se bateau oamenii pentru ele. Oare la ce ii ajuta unui mort locul in care e ingropat? Nu se lasa ingropat pana cand nu-i place sau cum? Daca nu-i place te bantuie? Sa inteleg ca se incurajeaza ingroparea mortilor in morminte cat mai pompoase?

7. Atunci s-a sculat Avraam şi s-a închinat poporului jării aceleia, adică fiilor lui Het.
8. Şi a grăit către dânşii Avraam şi a zis: "Dacă voiţi din suflet să-mi îngrop pe moarta mea de la ochii mei, atunci ascultaţi-mă şi rugaţi pentru mine pe Efron, fiul lui Ţohar,
9. Ca să-mi dea peştera Macpela pe care o are în capătul ţarinei lui, dar să mi-o dea pe bani gata, ca să o am aici la voi în stăpânire de veci pentru îngropare.

Smecher mosu, a venit el smerit la astia, dar deja avea un loc in minte. Desigur alta smecherie-i asta cu banii. Nu prea cred eu ca asta mai avea bani, ca pe nevasta-sa n-a mai dat-o la produs de ceva timp. Oare asta-i ultima tentativa de a mai scoate bani de pe urma nevestesii? Sa se pricopseasca cu un mormant extra?

10. Efron însă şedea atunci în mijlocul fiilor lui Het. Şi a răspuns Efron Heteeanul lui Avraam, în
auzul fiilor lui Het şi al tuturor celor ce veniseră la porţile cetăţii lui, şi a zis:

Probabil nu l-a vazut pe Efron (whoever the fuck he is) in mijlocul carnatilor, asta e, era batran. Sau o fi fost o tehnica de manipulare sa zica ca il roaga un intreg popor nu un peste obosit si impotent.

11. "Nu, domnul meu, ascultă-mă pe mine: Eu îţi dau ţarina şi peştera cea dintr-însa şi ţi-o dau în fala fiilor poporului; ţi-o dau însă în dar. Îngroapă-ţi pe moarta ta".

Bingo! Am zis eu ca-i mai iesa ceva de pe urma "frumusetii" nevestesii.

12. Avraam însă s-a închinat înaintea poporului ţării
13. Şi a grăit către Efron în auzul a tot poporul ţinutului aceluia şi a zis: "De binevoieşti, ascultă-mă şi ia de la mine preţul ţarinei şi voi îngropa acolo pe moarta mea".
14. Răspuns-a Efron lui Avraam şi i-a zis:
15. "Ascultă, domnul meu, ţarina preţuieşte patru sute sicli de argint. Ce este aceasta pentru mine şi pentru tine? Îngroapă-ţi dar pe moarta ta!"
16. Atunci, ascultând pe Efron, Avraam a cântărit lui Efron atâta argint, cât a spus el în auzul fiilor lui Het: patru sute sicli de argint, după preţul negustoresc.

Ei hai, cum naiba, m-a dezamagit mosu. A dat si el bani pentru prima data in viata lui.

17. Şi aşa ţarina lui Efron, care e lângă Macpela, în faţa stejarului Mamvri, ţarina şi peştera din ea şi toţi pomii din ţarină şi tot ce era în hotarele ei de jur împrejur
18. S-au dat lui Avraam moşie de veci, înaintea fiilor lui Het şi a tuturor celor ce se strânseseră la poarta cetăţii lui.
19. După aceasta Avraam a îngropat pe Sarra, femeia sa, în peştera din ţarina Macpela, care e în faţa lui Mamvri sau a Hebronului, în Canaan.
20. Astfel a trecut de la fiii lui Het la Avraam ţarina şi peştera cea din ea, ca loc de îngropare.

Cam slabut la carcoteli capitolul asta... O gramada de nume neinteresante si probabil niste justificari la pretentiile unor popoare asupra unor locuri. Sa vedem poate celelalte-s mai interesant amuzante.

Niciun comentariu: