joi, 18 septembrie 2008

Facerea, Capitolul 13

1. Din Egipt, Avram cu femeia sa, cu Lot şi cu toate câte avea, a pornit în părţile de miazăzi ale Canaanului.

Debia acu se duce in Canaan? De ce? S-a gandit mai intai sa-l enerveze pe faraon?
A luat-o si pe bunaciunea de nevasta-sa, hot sexy!

2. Avram insă era foarte bogat în vite, în argint şi în aur.

Aaa, smecher Avram asta. S-a dus la faraon, a prostituat-o putin pe nevasta-sa, cat sa-i dea fraieru o leaca de bani. Dupa asta, cat era Anubis (RUULLLZZZ) plecat, l-a chemat pe lameru' de D sa-l cafteasca pe Faraon. Si fraieru ala i-a dat drumu sa plece cu toate bogatiile. Mare smecher...

3. Şi a, înaintat Avram pe unde venise, de la miazăzi spre Betel, până la locul unde fusese mai înainte cortul său, între Betel şi Hai,
4. Adică până la locul unde era jertfelnicul pe care-l ridicase el mai înainte, şi acolo a chemat Avram numele Domnului.

Nu aveau mobile atunci. Se pare ca D nu este peste tot cum se tot zice. Trebuie sa te duci la "jertfelnic" ca sa poti vorbi cu el. Sper ca-i cu taxa inversa.

6. Însă pământul acela nu-i încăpea să stea împreună, căci averile lor erau multe şi nu-i încăpea locul să trăiască împreună.

Se pare ca minunata convorbire intre Smecher si D nu a avut loc sau e secreta. Cel mai probabil nevasta pastorului care scria aceast carte tamp..., pardon, mirobolanta a folosit foaiea ce descria convorbirea in lipsa de hartie igienica.

Dar sa revenim. Pai ce fel de tara era Canaan asta, daca nu incapeau in ea doua turme de oi sau lei ierbivori, sau ce naiba o fi muls astia pentru cerneala...?

7. De aceea se întâmplau certuri între păzitorii vitelor lui Avram şi păzitorii vitelor lui Lot. Pe atunci locuiau în pământul acela Canaaneii şi Ferezeii.

Ce-mi place cum trece de la una la alta. Super nu? Cum se certau? "Baaaai, aia-i bucata mea de iarba, ia-ti leii de acolo ce naiba!"

8. Atunci a zis Avram către Lot: "Să nu fie sfadă între mine şi tine, între păstorii mei şi păstorii tăi, căci suntem fraţi.
9. Iată, nu e oare tot pământul înaintea ta? Desparte-te dar de mine! Şi de vei apuca tu la stânga, eu voi apuca la dreapta; iar de vei apuca tu la dreapta, eu voi apuca la stânga".

Am zis eu c-a fost o miscare proasta sa-l ia pe varu-su...
Dreapta stanga stanga dreapta, am ametit. Stanga fata de cine? De ce nu inainte si inapoi? De ce nu au stat frumos in acelasi loc si sa mute doar oile? Tarani domle', niste tarani.

10. Şi ridicându-şi Lot ochii, a privit toată câmpia Iordanului, care, înainte de a strica Domnul Sodoma şi Gomora, toată până la Ţoar era udată de apă, ca raiul Domnului, ca pământul Egiptului.

Asa deci, Egiptul era ca raiul? Acum nu mai e? De asta s-o fi dus asta in egipt, un fel de all inclusive, ia nevasta, da banu etc.

11. Deci şi-a ales Lot tot ţinutul din preajma Iordanului şi a apucat Lot spre răsărit; şi aşa s-au despărţit ei unul de altul.
12. Avram a rămas să locuiască în pământul Canaan, iar Lot s-a sălăşluit în cetăţile din ţinutul Iordanului şi şi-a întins corturile până la Sodoma.

Bai, astia inca mai traiau in corturi? Am zis io ca-s niste ciobani dar totusi... Mari oameni cu D de partea lor, totusi, in CORT???

13. Iar oamenii Sodomei erau răi şi tare păcătoşi înaintea Domnului.

Faceau sodmii? Cum adica erau rai si pacatosi? Iar o sa trimita asta un potop? Doar daca nu i se strica reminderu', ca pe acolo nu prea ploua...

14. Deci a zis Domnul către Avram, după ce s-a despărţit Lot de dânsul: "Ridică-ti ochii şi, din locul în care eşti acum, caută spre miazănoapte, spre miazăzi şi răsărit şi spre mare,
15. Că tot pământul, cât îl vezi, ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tăi pentru vecie.

No shit!! Si acu se caftesc pentru tara aia de doi lei.

16. Voi face pe urmaşii tăi mulţi ca pulberea pământului; de va putea cineva număra pulberea pământului, va număra şi pe urmaşii tăi.

Ce urmasi tata? Ca asta avea 75-80 de ani de-acu, nevasta-sa si ea o frumusete la 80, STEARPA pe deasupra... Deci ce urmasi?

17. Scoală şi cutreieră pământul acesta în lung şi în lat, că ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tăi pentru vecie".

Debia se asezase batranu ca si il pune sa se plimbe...

18. Şi ridicându-şi Avram corturile, a venit şi s-a aşezat la stejarul Mamvri, care este în Hebron; şi a zidit acolo un jertfelnic Domnului.

Iar face asta jerfelnic? M-a spart... Pana acu asta doar s-a fatait de colo colo, a prostituat-o pe nevasta-sa faraonului, l-a jefuit pe asta si s-a certat cu varu-su'. Mama frate, deci un om drept inainte lui D este practic un cioban hot si proxenet. Parca imi aduce aminte de unu, Becali parca.

Niciun comentariu: