duminică, 7 septembrie 2008

Facerea, Capitolul 2

Capitolul 2
1. Aşa s-au făcut cerul şi pământul şi toată oştirea lor.

Deja aveau armate? Acum au fost creati si ingerii? Care este logica dupa care sunt impartite aceste capitole?

2. Şi a sfârşit Dumnezeu în ziua a şasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a şaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut.

"lucrarea Sa, pe care a facut-o" ca sa fim siguri ca am inteles. S-a odihnit, a ramas fara omnipotenta si a obosit mititelul.

3. Şi a binecuvântat Dumnezeu ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut şi le-a pus în rânduială.
4. Iată obârşia cerului şi a pământului de la facerea lor, din ziua când Domnul Dumnezeu a făcut cerul şi pământul.

Acum incepe alta versiune? Cred ca a fost o pauza prea mare intre primul capitol si al doilea, sau autorul l-a pierdut pe primul si l-a gasit dupa 2-3 ani. Sa vedem a doua versiune.

5. Pe câmp nu se afla nici un copăcel, iar iarba de pe el nu începuse a odrăsli, pentru că Domnul Dumnezeu nu trimisese încă ploaie pe pământ şi nu era nimeni ca să lucreze pământul.

Deci iarba nu se inmultea singura ca in primul capitol, trebuia ca cineva sa lucreze pamantul. Malmotele probabil, sau alea fac Milka...

6. Ci numai abur ieşea din pământ şi umezea toată faţa pământului.
7. Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.

Hopa, a aparut omul inainte sa apara iarba, animalele, pasarile, copacii. E confuz tare autorul.

8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l zidise.

Dumnezeu, gradinarul. All hail bitches.

9. Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.

Pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului. Oare ce gust aveau, unu cred ca de coacaze iar celalalt de micsunele. Pomii sunt si neplacuti la vedere? Sau sunt doar indiferenti?

10. Şi din Eden ieşea un râu, care uda raiul, iar de acolo se împărţea în patru braţe.

Nu mai suntem pe pamant? Sau curgea apa in sus? Si din rai se impartea in 4 si iar curgea in jos?
11. Numele unuia era Fison. Acesta înconjură toată ţara Havila, în care se află aur.
12. Aurul din tara aceea este bun; tot acolo se găseşte bdeliu şi piatra de onix.

Gold is good. Ce bine, credeam ca banii sunt ochii dracului. Uf, pot sa fiu lacom. Ce bine. Aur bun, eu plac aur. Uga buga.

13. Numele râului al doilea este Gihon. Acesta înconjură toată ţara Cuş.
14. Numele râului al treilea este Tigru. Acesta curge prin fata Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul.
15. Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească.

Deci primul om a fost gradinar si paznic. Halal Rai. Nu-i de mirare ca s-a carat. S-o pazeasca de cine? Ca era singurul om. Sau veneau leii sa manance iarba, ca doar erau ierbivori cum scrie in capitolul 1. Lei hoti, lei rai, aur bun.

16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!

Din ce pom a mancat Adam? Ca sigur n-a mancat din asta al binelui si-al raului ca ar fi crapat imediat. Parca traise o gramada. Sa vedem, devine din ce in ce mai FUN.

18. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el".

Dumnezeu vorbea singur..., iar. A facut ceva care n-a fost bun.

19. Şi Domnul Dumnezeu, Care făcuse din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului, le-a adus la Adam, ca să vadă cum le va numi; aşa ca toate fiinţele vii să se numească precum le va numi Adam.

Deci pasarile, plantele si animalele pamantului sunt ajutoarele lui Adam? Care le-a numit. Cred ca a durat ceva timp. Ce limba vorbea Adam? Cine l-a invatat? Vocabularul lui era probabil limitat... Stia latina? Le-a dat nume stiintifice? Interesant. Mare smecher Adam asta. Dar parca iar e naspa in Rai, gradinar, paznic, acu tre sa stea sa se uite la toate animalele si sa scorneasca nume. Plictiseala pana acum.

20. Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.

Stai, animalele nu-s bune de "ajutor". Nici unul n-a fost compatibil d.p.d.v. sexual cu Adam. A facut sex cu toate ca sa vada daca erau bune? Primul zoofil? Primul experiment gresit al lui D. Se complica treaba. A se observa ordinea diferita in care au aparut animalele si omul, fata de primul capitol.

21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi, dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne.

De ce a facut femeia dintr-o coasta? Nu-i trebuia coasta aia? sau o facuse expre... Oare Dumnezeu nu-i cel mai smecher? Nu putea sa o faca pe Eva din tarana? Daca la barbati zici ca sunt facuti din tarana si se intorc in tarana, de ce la femei nu zic ca o sa se intoarca in coasta? Pana in anul 1543 se credea ca barbatii aveau cu o coasta mai putin. Taca...

22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.

Scoala ba, ai gagica.

23. Şi a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele şi carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său.

Deci erau rude, prima clona. Acum se pune intrebarea, este incest daca faci sex cu clona ta?

24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni cu femeia sa şi vor fi amândoi un trup.

Uuuu, explicatia sexului. Kinky.

25. Adam şi femeia lui erau amândoi goi şi nu se ruşinau.

Primii nudisti. Nerusinatii dreacu.

Niciun comentariu: