joi, 18 septembrie 2008

Facerea, Capitolul 14

1. Iar în zilele lui Amrafel, regele Senaarului, ale lui Arioc, regele Elasarului, ale lui Kedarlaomer, regele Elamului şi ale lui Tidal, regele din Gutim,

Am o presimtire ca iar o sa adorm. Se pare ca iar urmeaza o insiruire de idioti.

2. S-a întâmplat să facă aceştia război cu Bera, regele Sodomei, cu Birşa, regele Gomorei, cu Şinab, regele Admei, cu Şemeber, regele Ţeboimului, şi cu regele din Bela sau Ţoar.

Sa inceapa cafteala!!!

Stai asa. Mi se pare mie sau acolo scrie "sau Toar"? Cum adica, ciobanu nostru nu stia care cu care s-au caftit? Interesant, poate lasa loc de interpretare. Sau poate doar Bela = Toar. Cred ca mai degraba.

3. Toţi aceştia din urmă s-au adunat în valea Sidim, unde e acum Marea cea Sărată.

Cred ca din cauza ca vitejii au facut pe ei a aparut MAREA cea Sarata. Glumeam sa n-adorm.
4. Doisprezece ani stătuseră ei în robia lui Kedarlaomer, iar în anul al treisprezecelea s-au răzvrătit.

Aaaa, deci astia s-au uschit dupa ce s-au ofticat pe Kender asta...

5. Şi în al patrusprezecelea an au venit Kedarlaomer şi regii, care ţineau cu el, şi au bătut pe Refaimi la Aşterot-Carnaim, pe Zuzimi la Ham, şi pe Emimi la Şave-Chiriataim;

Astia cine dracu mai sunt?

6. Iar pe Horei i-a bătut la muntele lor Seir şi până la El-Faran, care e lângă pustiu.

La popneata?

7. Apoi, întorcându-se de acolo, au venit la Ain-Mişpat sau Cadeş şi au bătut toată ţara Amaleciţilor şi pe toţi Amoreii, care locuiau în Haţaţon-Tamar.

Bai ce nume tari, aprope zici ca-s scornite.

8. Atunci au ieşit regele Sodomei, regele Gomorei, regele Admei, regele Ţeboimului şi regele Belei sau Ţoarului şi s-au bătut în valea Sidim

Teboim, :)) super. Da ma, Bela = Toar. Prost mai sunt. Inca putin carnagiu. N-am idee de unde au aparut astia, dar probabil se plictisise D si cum ii place carnagiul i-a facut pe astia.

9. Cu Kedarlaomer, regele Elamului, cu Tidal, regele din Gutim, cu Amrafel, regele Senaarului şi cu Arioc, regele Elasarului: patru regi împotriva a cinci.

4 impotriva a 5? Mama ce dezavantaj.

10. Valea Sidimului însă era plină de fântâni de smoală; şi, fugind, regele Sodomei şi regele Gomorei au căzut în ele, iar ceilalţi au fugit în munţi.

Exact regii aia doi s-au impiedicat. In acelasi timp? Pana la urma si-au luat si ceilati. O leaca de carnagiu, putin deces in smoala. D se simte bine...

11. Atunci biruitorii au luat toate averile Sodomei şi Gomorei şi toate bucatele lor şi s-au dus.
12. Când s-au dus, au luat de asemenea şi pe Lot, nepotul lui Avram, care trăia în Sodoma, şi toată averea lui.

De ce l-au rapit pe asta? Era sexy? Parca de obicei omorau tot ce misca si luau numai gagicile bune si banii. Poate si niste copii sa-i faca vitejii de maine.

Cum adica nepotul lui Avram. La inceput am zis ca-i frasu dupa aia am vazut sigur ca zicea ca-i varu-su. Acu e nepotul lui. Hotarati-va fratilor! Io nu mai modific nimic! Na!

13. Dar venind unii din cei scăpaţi, au vestit pe Avram Evreul, care trăia pe atunci la stejarul lui Mamvri, pe Amoreul, fratele lui Eşcol şi pe fratele lui Aner, care erau uniţi cu Avram.

UUU, Avram are "parteneri".

14. Auzind Avram că Lot, rudenia sa, a fost luat în robie, a adunat oamenii săi de casă, trei sute optsprezece, şi a urmărit pe vrăjmaşi până la Dan.

Oamenii sai de casa? Un fel de sclavi? Deci avem voie sa avem sclavi. Super.
L-au urmarit pana la Dan Balan? S-au oprit acolo ca le placea de Tanti Ludmila?

15. Şi năvălind asupra lor noaptea, el şi oamenii săi i-au bătut şi i-au alungat până la Hoba, care este în stânga Damascului.

Deci 318 sclavi au caftit o armata? Erau ninjalai? Super tare.

16. Şi au întors toată prada luată din Sodoma, au întors şi pe Lot, rudenia sa, averea lui, femeile şi oamenii.
17. Şi când se întorcea Avram, după înfrângerea lui Kedarlaomer şi a regilor uniţi cu acela, i-a ieşit înainte regele Sodomei în valea Şave, care astăzi se cheamă Valea Regilor.

Valea Regilor? Deci erau tot in Egipt? Io cred ca-i la vrajeala toata povestea asta. Iar trasese la masea ciobanu. Cred ca-l batuse nevasta-sa. Si io l-as bate daca mi-ar consuma toata hartia igienica cu aberatiile lui. Betivu' dreacu'.

18. Iar Melhisedec, regele Salemului, i-a adus pâine şi vin. Melhisedec acesta era preotul Dumnezeului celui Preaînalt.

Paine si vin? Asa o fi fost obiceiu. Da mergea si o shaorma. Asta era preotul celui mai inalt Dumnezeu? Cum ma, D nu era unic? Desigur in afara de ANUBIS care oricum e cel mai tare. Asta inseamna ca mai erau alti Dumnezei? Iar D era cel mai inalt dintre ei?

19. Şi a binecuvântat Melhisedec pe Avram şi a zis: "Binecuvântat să fie Avram de Dumnezeu cel Preaînalt, Ziditorul cerului şi al pământului.

Iar incep astia cu reincarcarea binecuvantarilor. Haoleu, mancati-as!

20. Şi binecuvântat să fie Dumnezeul cel Preaînalt, Care a dat pe vrăjmaşii tăi în mâinile tale!" Şi Avram i-a dat lui Melhisedec zeciuială din toate.

Cum ma, asta-i nebun? In loc sa dea bani sclavilor ca l-au ajutat la casapeala el da bani unui carnat care le-a dat paine si vin si a bolborosit niste aberatii despre cel mai inalt dintre Dumnezei.

21. Iar regele Sodomei a zis către Avram: "Dă-mi oamenii, iar averile ia-le pentru tine!"

Nu era asa de rau asta, oare ce o fi facut de zice ciobanu ca-i pacatos.

22. Avram însă a răspuns regelui Sodomei: "Iată, îmi ridic mâna spre Domnul Dumnezeul cel Preaînalt, Ziditorul cerului şi al pământului,
23. Că nici o aţă sau curea de încălţăminte nu voi lua din toate câte sunt ale tale, ca să nu zici: "Eu am îmbogăţit pe Avram",
24. Fără numai cele ce au mâncat tinerii şi ceea ce se cuvine a se împărţi aliaţilor mei, care au mers cu mine: Aner, Eşcol şi Mamvri. Aceia să-Şi ia partea lor!"

Io nu vreau nica, da lasa ca iau carnatii astia pentru mine. Ceva de genu.

Niciun comentariu: